Experimenty ve školské fyzice dříve a nyní - Vybíral, Bohumil (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Předložená stať pojednává o experimentech ve školské fyzice v uplynulých třech staletích. Ukazuje se, že podíl reálných experimentů v současné výuce fyziky zmenšuje. To mj. způsobuje, že fyzika je ve škole málo oblíbeným předmětem.