Ocenění Praemium Bohemiae 2016 - Vybíral, Bohumil; Kříž, Jan (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Článek pojednává o nadačních cenách Praemium Bohemiae, udělených Nadací Bohuslava Jana Horáčka Českému ráji v roce 2016 za medailovou reprezentací českých studentů na světových olympiádách ve fyzice, chemii, biologii, matematice a informatice v roce 2016. Bylo uděleno 17 cen za zisk jedné zlaté (50 tisíc Kč), deseti stříbrných (po 25 tisících Kč) a šesti bronzových medailí (po 15 tisících Kč). Je pojednáno o slavnosti udílení cen na zámku Sychrov dne 4. prosince 2016. Ceny se udělují od roku 2001.