Kontroverzní popularita simulační hypotézy - Tomáš, Martin (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Článek diskutuje simulační hypotézu založenou na Bostromově argumentaci. Hlavní myšlenky simulační hypotézy jsou podrobeny kritické analýze z hlediska jejich fyzikálních důsledků. Podrobně jsou rozebrány především možnosti vysvětlení konečné rychlosti světla ve vakuu, koncept nelokálnosti v kvantové mechanice a EPR paradox. Nedostatky simulační hypotézy jsou zdůrazněny a nekonzistentnost hypotézy vede k jejímu odmítnutí.