Vybrané podposloupnosti (Úlohy z MO – kategorie P, 30. část) - Töpfer, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2013)
Další článek seriálu úloh matematické olympiády – kategorie P řeší jednu z úloh školního roku 2012/2013. Jedná se o úlohu zaměřenou na problematiku hledání vybraných podposloupností. Důležitým kritériem při řešení úlohy je zlepšování časové složitosti řešení. Článek prezentuje zadání úlohy a její řešení ve formě počítačového programu.