Vypařování v experimentech: V hlavní roli váhy
Abstrakt
Příspěvek popisuje tři experimenty využívající ke kvantitativnímu studiu vypařování kapesní váhy s rozsahem do 200 gramů a citlivostí 0,1 g. Konkrétně jde o snadné určení měrného skupenského tepla varu vody, proměření závislosti rychlosti odpařování lihu na obsahu plochy hladiny a prozkoumání vlivu odstraňování par nad hladinou odpařující se kapaliny na rychlost jejího odpařování.Stahování
Publikováno
Jak citovat
Číslo
Sekce
Licence
Autoři, kteří publikují v tomto časopise, souhlasí s následujícími body:
- Autoři si ponechávají copyright a garantují časopisu právo prvního publikování, přitom je práce zároveň licencována pod Creative Commons Attribution licencí, která umožňuje ostatním sdílet tuto práci s tím, že přiznají jejího autora a první publikování v tomto časopisu.
- Autoři mohou vstupovat do dalších samostatných smluvních dohod pro neexkluzivní šíření práce ve verzi, ve které byla publikována v časopise (například publikovat ji v knize), avšak s tím, že přiznají její první publikování v tomto časopisu.
Obsah časopisu podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko